ny-logga-lite-mindre

MC

Kommande riskutbildningar mc:

Riskettan MC


Kolla här

Risktvåan MC

Kolla här
 

Nya datum kommer våren 2021


Vid Risktvåan MC samlas vi på Trafikcenter i Kvarntorp. Till viss mån finns det utrustning att låna på plats. Försök i första hand få med dig din egen utrustning. Kläder, hjälm, stövlar, handskar och ryggskydd avsedda för mc åkning är ett krav. 


För anmälan ring 019-611 68 00/019-611 68 50, boka direkt på nätet eller maila

Vi på Ottossons har utbildat mc elever i över 35år. Vi kör med moderna Yamaha motorcyklar. Såklart utrustade med ABS och den senaste tekniken. 

Vi hjälper er som vill göra hela utbildningen hos oss samt ni som kanske bara behöver någon körlektion eller riskutbildning. Vi löser det mesta!

Premiär för körlektioner sker v.14 2021. Riskettan kommer att fortgå under Vintern.

Har ni frågor och funderingar?

Ring 019-611 68 00

Alla våra MC lektioner utgår från vår lokal på Änggatan.

Det första du ska göra när du ska börja ta motorcykelkörkort är att ansöka om körkortsstillstånd. Ansökan skickas in till Transportstyrelsen, och görs på en speciell blankett alternativt via deras hemsida. Den ska innehålla hälsodeklaration och synintyg (synundersökning ska göras hos optiker eller hos oss).

Man kan få sitt MC-kort antingen genom att övningsköra privat eller genom en trafikskola. En kombination kan vara de bästa för de flesta som övningskör. Trafikverket ställer dock samma krav på alla som kör upp, vare sig du kör upp privat eller via trafikskola.

Du måste även gå en riskutbildning i två delar (riskettan A, risktvåan A) på sammanlagt cirka åtta timmar. Detta för att lära dig mer om de faror och risker som finns i trafiken. Du måste vara godkänd på riskutbildningarna för att kunna skriva ditt teoriprov.

Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år, och under den tiden får du köra upp så många gånger du vill. Klarar du inte uppkörningen inom ett år, måste du skriva om teoriprovet.
 

Yamaha MT-07 (A, A2, Sänkt)
Yamaha Tènèrè 700 (A)
Yamaha Tènèrè 700 (A)