MC

Motorcykel

Vägen mot körkort

Körkortstillstånd

Det första du ska göra när du ska börja ta motorcykelkörkort är att ansöka om körkortsstillstånd. Ansökan skickas in till Transportstyrelsen, och görs på en speciell blankett alternativt via deras hemsida. Den ska innehålla hälsodeklaration och synintyg (synundersökning ska göras hos optiker eller hos oss).

Ansök om körkortstillstånd

Övningsköra

Man kan få sitt MC-kort antingen genom att övningsköra privat eller genom en trafikskola. En kombination kan vara de bästa för de flesta som övningskör. Trafikverket ställer dock samma krav på alla som kör upp, vare sig du kör upp privat eller via trafikskola.

Köp ett körkortspaket för mc

Teori

Börja läs tidigt. Fortsätt plugga aktivt med bok och frågor parallellt med din körning.

 

Obligatoriska utbildningar

Du måste även gå en riskutbildning i två delar (riskettan A, risktvåan A) på sammanlagt cirka åtta timmar. Detta för att lära dig mer om de faror och risker som finns i trafiken. Du måste vara godkänd på riskutbildningarna för att kunna skriva ditt teoriprov.

Boka riskutbildningen

Förarprov

Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år, och under den tiden får du köra upp så många gånger du vill. Klarar du inte uppkörningen inom ett år, måste du skriva om teoriprovet.

Vi på Ottossons har utbildat mc-elever i över 35 år. Vi kör med moderna Yamaha-motorcyklar. Såklart utrustade med ABS och den senaste tekniken.

Vi hjälper er som vill göra hela utbildningen hos oss samt er som kanske bara behöver någon körlektion eller riskutbildning. Vi löser det mesta!

Riskettan kan du göra under vintern. Premiär för risktvåan är i början på April 2022 samt körlektioner finns f.r.o.m v.14 2022. Allt går att boka i vår e-handel.

Har ni frågor och funderingar?

Ring 019-611 68 00

Alla våra MC lektioner utgår från vår lokal på Änggatan.

28852019-3lGRH

Yamaha MT-07 (A, A2, Sänkt)

BMW R1250GSA

BMW R1250 GSA

29464824-VymBk

Yamaha Tènèrè 700 (A)

Elevcentralen

Allt-i-ett

Allt i ett – teori och körplanering
Checklistor för bil, moped, mc och lastbil
Hitta din körskola direkt i appen
Boka lektioner, dialog med lärare

Plugga

Innehåll från teoriboken och mycket mer direkt från STR
Tusentals frågor | Ljudstöd på allt material | hundratals filmer och interaktiva övningar
Allt om Sveriges alla vägskyltar, testa dig själv!
Pedagogiska bildserier förklarar enkelt komplicerade moment

Utmanas

Snabbtester med tydliga förklaringar på varje fråga
Gör egna, helt anpassade tester
Sluttest som liknar det verkliga teoriprovet
Gör sluttestet så många gånger du vill

Korkortnu_appikon

Ett komplett digitalt utbildningsmaterial.
På elevcentralen hittar du allt du behöver för din resa mot körkort. Du kan läsa eller lyssna på boken, se kortare filmklipp, jobba med instuderingsfrågor, anpassa egna tester, och testa dig med snabb- och sluttester.

I appen har du tillgång till hela elevcentralen där du kan boka in körlektioner se kommande bokningar och ändra eller avboka befintliga bokningar.

Du kan även hålla koll på ditt saldo, hur mycket av ditt paket du använt och om det är dags att fylla på med nya körlektioner.