MC

Vägen mot körkort

Körkortstillstånd

Det första du ska göra när du ska börja ta motorcykelkörkort är att ansöka om körkortsstillstånd. Ansökan skickas in till Transportstyrelsen, och görs på en speciell blankett alternativt via deras hemsida. Den ska innehålla hälsodeklaration och synintyg (synundersökning ska göras hos optiker eller hos oss).

Ansök om körkortstillstånd

Övningsköra

Man kan få sitt MC-kort antingen genom att övningsköra privat eller genom en trafikskola. En kombination kan vara de bästa för de flesta som övningskör. Trafikverket ställer dock samma krav på alla som kör upp, vare sig du kör upp privat eller via trafikskola.

 

Teori

Börja läs tidigt. Fortsätt plugga aktivt med bok och frågor parallellt med din körning.

 

Obligatoriska utbildningar

Du måste även gå en riskutbildning i två delar (riskettan A, risktvåan A) på sammanlagt cirka åtta timmar. Detta för att lära dig mer om de faror och risker som finns i trafiken. Du måste vara godkänd på riskutbildningarna för att kunna skriva ditt teoriprov.

 

Förarprov

Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år, och under den tiden får du köra upp så många gånger du vill. Klarar du inte uppkörningen inom ett år, måste du skriva om teoriprovet.

Ottossons har utbildat mc-elever i över 35 år. Vi kör med moderna Yamaha-motorcyklar utrustade med ABS och den senaste tekniken. Riskettan kan du göra under vintern. Premiär för risktvåan är i början på April 2024 samt körlektioner finns f.r.o.m v.14 2024. Allt går att boka i vår e-handel.

Frågor och funderingar? Ring 019-611 68 00

Alla våra MC lektioner utgår från vår lokal på Änggatan.

28852019-3lGRH

Yamaha MT-07 (A, A2, Sänkt)

BMW R1250GSA

BMW R1250 GSA

Yamaha Tenerè

Yamaha Tènèrè 700 (A)