ny-logga-lite-mindre

BE/Utökat b

Hör gärna av dig för mer information och för att lägga upp en plan för din utbildning.

F.r.o.m 1 November försvinner vilkoret automat på BE och B96. Det innebär att om du kör upp med automat så får du inte vilkor automat i körkortet och får alltså köra manuellt med släp även i fortsättningen. Undantaget är om du har vilkor automat på b-kortet, då blir ditt BE, B96 kort vilkorat till automat.

Vi har införskaffat oss en Volkswagen Tiguan automat till släputbildningen så du övningskör och kör upp i automat.

 


För BE måste du ansöka om körkortstillstånd och avlägga teoriprov samt körprov vid trafikverket, innehållande: säkerhetskontroll/funktionsbeskrivning, manöverprov, körning i trafik, sparsam körning samt inlägg av tex backning och parkering.

Utökad B-behörighet (kod 96) För dig som behöver kunna köra en fordonskombination där släpets totalvikt överstiger 750 kg och fordonskombinationens totalvikter tillsammans överskrider 3500 kg men inte är över 4250 kg.

För utökad B-behörighet behöver du inte ansöka om körkortstillstånd, inget teoriprov. Det behövs endast ett körprov vid trafikverket, innehållande: säkerhetskontroll, körning i trafik, sparsamkörning samt inlägg av tex backning och parkering.

Transportstyrelsen - BE

Transportstyrelsen - Utökat B

Släpvagnskalkylatorn